Hoe we Spartacus tot leven brachten

Voor een bedrijf als DEME moet je groot(s) durven te denken. Iets groot in gedachten? Goed, denk dan nog een beetje groter. Daarom gingen ook wij tot het uiterste voor de lancering van Spartacus, de krachtigste cutterzuiger ter wereld. Een schip dat een heel ander perspectief vraagt. Letterlijk.

DEME is de wereld aan het veranderen. Het bedrijf creëert nieuw land en breidt havens uit, het bouwt duurzame infrastructuur zowel op land als op zee, en het saneert vervuilde grond voor een nieuwe bestemming.

Geweldige prestaties, die grotendeels geleverd worden door DEME’s indrukwekkende vloot. En daar hoort nu ook Spartacus bij: het grootste en krachtigste baggerschip dat ooit de zee bevaren heeft.

Wij vonden alvast dat dit vroeg om een grootse verwelkoming.

Dieper graven

Spartacus is een zelfaangedreven cutterzuiger. Het baggerschip heeft een enorme snijkop die moeiteloos door tonnen van het hardste gesteente snijdt, om daarna alles op te zuigen en weg te pompen.

Maar boven de golven zie je niets van die baanbrekende magie. En bij zo’n indrukkend en krachtig schip schieten alle woorden tekort. Beschrijvingen alleen kunnen de omvang van Spartacus niet overbrengen. Zo’n schip moet je zien, voelen, ervaren.
We bouwden Spartacus helemaal na, in alle details en alle glorie, zowel boven als onder het water. Zodat iedereen de echte kracht en het technische vernuft van Spartacus kan aanschouwen.

De kracht van 3D visuals

Die omvang hebben onze 3D-wizards voor DEME vormgegeven, zodat iedereen kan zien dat Spartacus gemaakt is om grenzen te verleggen. Zowel boven als onder water hebben ze het schip minutieus nagebouwd in al haar glorie. Een identieke digitale tweeling, met gedetailleerde 3D-beelden van elk hoekje en elk gaatje. De onovertroffen kracht en het technische vernuft van Spartacus, samengebracht in één beeld.

De echte kracht van 3D? Die zit in de veelzijdigheid van het model. Eens je dat hebt, kun je alles doen wat je wilt, van perspectief wisselen of het beeld volledig aanpassen. Met een gemak waar fotografen enkel van kunnen dromen.

Daarna gebruik je het model zo vaak als je wilt. Video? Check! Brochure? Check! Spannende toekomstplannen? Hell yeah!

3D-beelden gebruiken voor een project zoals Spartacus is logisch.” Het geeft ons de ruimte om het schip op de juiste manier te verkennen en te spelen met de camera om te zien wat het beste werkt. Zonder die vrijheid zou Spartacus nooit de campagne gekregen hebben die het verdient.

Joachim Wasteels, Art Director Digital Arts

Wil jij ook jouw volgende project naar een hoger niveau tillen met verbluffende 3D-beelden?

Laat het ons weten, dan vliegen we erin!

Thank you, we'll be in touch as soon as possible.

There was an error, please try again.