dinsdag, 19 december 2017 - In 2 minuten bent u helemaal mee

Een maand lang vroeg tv-presentator Lieven Van Gils al zijn gasten om hun favoriete boek te signeren en in een boekenkast te plaatsen. Voor het begin van de Warmste Week werd die prachtige kast, en haar inhoud, geveild voor het goede doel.

De winnaar? BBC, natuurlijk. Maar ook vooral vzw Leesweb en hun waardevolle project: de Boekenkaravaan.


As seen on TV

Op zijn smartphone, tijdens een marketingcongres, met een last-minute bod van € 8080 – dat is hoe onze Managing Partner Anton Loos de veiling won. Anton mocht de boekenkast zelf in ontvangt gaan nemen tijdens de populaire tv-show Van Gils & Gasten. Bekijk hier het fragment:Lezen is een basisrecht

Waarom juist die boekenkast? Omdat BBC frisse ideeën, onderbouwde communicatie en gelijke kansen hoog in het vaandel draagt.

De Boekenkaravaan is een project van de vzw Leesweb om kansarme kinderen beter te leren lezen. Een honderdtal vrijwilligers leest regelmatig boeken voor – bij gezinnen thuis of op locatie – om kinderen meer leesplezier te geven en om een voorleesgewoonte bij ouders te stimuleren.


 

De BBC Bibliotheek

Geschreven communicatie ligt ons nauw aan het hart – dat spreekt vanzelf. Daarom krijgt de nieuwe collectie boeken een centrale plaats in ons kantoor. Een plaats waar onze collega’s vrij zijn om een boek uit te lenen op zoek naar inspiratie, vermaak of rust. Yihaa!

Wij kijken alvast uit naar deze intrigerende werken:

  • Never Let Me Go – Kazai Ishiguro (Ward Verrycken)
  • Wat is de Wat – Dave Eggers (Evelien Bosmans)
  • Stoner – John Williams (Mathias Sercu)
  • All the light we cannot see – Jonathan Doerr (John Porter)

Popcorn newsletter

Schrijf u hier in en u krijgt ongeziene updates.