Blog detail page header

Zet de nieuwe LinkedIn-interface in voor HR

De nieuwe LinkedIn-interface geeft HR managers de mogelijkheden om een samenhangende employer brand te ontwikkelen, én eenvoudiger geschikte profielen te vinden. Dus waarom LinkedIn niet inzetten voor HR? Houd wel rekening met deze drie richtlijnen.

Het Microsoft-effect

De overname van LinkedIn door Microsoft spoorde CEO Satya Nadella aan om het sociale media kanaal te hervormen. Een mobiel-vriendelijke interface was een van de prioriteiten. Vorige keer gaven we u een rondleiding doorheen de nieuwe Career pages. Vandaag tonen we u hoe u de nieuwe mogelijkheden optimaal gebruikt.

1. Een goede eerste LinkedIn-druk maken

In één zin: “Beelden worden steeds belangrijker, dus spoor uw collega’s aan om dezelfde stijl te gebruiken en versterk uw employer brand.”

De visuele cultuur rukt op, ook online. Vindt u het onbegonnen werk om al uw collega’s te overtuigen dezelfde stijl te gebruiken? Het loont nochtans de moeite—foto’s zijn belangrijker op LinkedIn dan ooit tevoren.

 • Grotere achtergrondafbeelding
  Design een simpele, maar stijlvolle achtergrondafbeelding (1536×768) die elke collega kan gebruiken
 • Centrale profielfoto
  In 2017 is geen profielfoto hebben geen optie. Een consistente stijl doorheen de onderneming, of zelfs een fotoshoot, maakt het uw collega’s gemakkelijk om mee te doen
 • Kort & krachtig
  De juiste woorden, maar zeker niet te veel. Enkel de eerste twee lijnen van uw omschrijving worden vanaf nu getoond. Tip: vermeld zeker uw naam en job titel

2. Toon uw beste kant in de nieuwe interface

In één zin: “De Accomplishments-module geeft u de kans om met de trofeeënkast van uw onderneming te pronken.”

Vroeger kon u ‘opleidingen’ boven ‘werkervaring’ zetten. Of omgekeerd. Maar dat is niet meer mogelijk—LinkedIn wil persoonlijke- en bedrijfspaginas stroomlijnen om informatie eenvoudiger te filteren. Maar hoe springt u er dan uit als top werkgever? De nieuwe Accomplishments-module laat u toe om certificaten, projecten, publicaties en prijzen digitaal ten toon te stellen.

3. Top talent spotten online

In één zin: “Vind dat zeldzame profiel waar u al maanden naar op zoek bent dankzij de nieuwe zoekopties.”

Blog detail page header copy

De nieuwe LinkedIn-interface biedt niet langer de mogelijkheid om geavanceerd te zoeken. De zoekoperatoren zijn nog steeds beschikbaar, maar worden samengebracht in éénscherm. U kan uw zoekopdrachten naar een hoger niveau tillen door Booleaanse operatoren te gebruiken. Een paar nuttige tips:

 • Gebruik haakjes voor zoekopdrachten van meerdere woorden
 • Combineer Booleaanse operatoren om uw resultaten te vernauwen
 • Combineer Booleaanse operatoren met zoek operatoren (locatie, …) voor de beste resultaten

Haal het meeste uit LinkedIn

Op zoek naar professionele begeleiding om het beste uit LinkedIn te halen? BBC is al meer dan drie jaar LinkedIn Hiring Solutions Alliance Partner.